Ga naar hoofdinhoud

Rondo’s Gentleman Supreme Overall Champion Heinkenszand

Rondo's Gentleman in handen van Jaron Flier Overall Supreme Champion Welsh Youngstock Winter Show foto Vivian Hesen
De juryleden Henk Wamelink, van Stal Singelwoud, en Christian Blümle, van Gestüt Red Flower, namen afgelopen zaterdag lang de tijd om de Overall Supreme Champion aan te wijzen op de internationale Welsh Youngstock Winter Show in Heinkenszand. Uiteindelijk kozen ze voor de driejarige B-hengst Rondo’s Gentleman (v. Cadlanvalley Goldstar) en maakten ze de tweejarige A-hengst Shamrocklake the Cool Cardinal (v. Ceulan Cariadog) Overall Reserve Champion.

“De A en B-hengst in het Supreme Championship zaten enorm dicht bij elkaar en zijn beide prachtige pony’s met veel ras”, vertelt Henk Wamelink enthousiast na afloop. “Uiteindelijk kozen we voor de B-hengst, omdat we hem net iets mooier vonden in de hals en in het hoofd.”
Beide pony’s waren kampioen van hun sectie. In de sectie B ging het reservekampioenschap naar het merrieveulen Rondo’s California Girl (v. Nilantshoeve Zippo) en zij werd tevens Overall Supreme Foal Champion. Hiermee haalde de familie Flier dus met twee zelf gefokte pony’s het hoogst haalbare. “Echt een super dag”, reageert Jaron Flier na afloop blij.

In het veulenkampioenschap kreeg Rondo’s California Girl veel tegenstand van het A-hengstveulen Rhosbrenin Hedydedd (v. Sunwillow Paris), welke op zijn beurt reserve sectiekampioen van de A’s werd. De Sunwillow Paris-zoon kwam uit de eerste groep van de dag, die met tien veulens heel goed bezet was. “Dat was de mooiste rubriek van de dag, met echt top kwaliteit”, vonden zowel Hamelink als Blümle.

In de sectie C kwamen maar drie pony’s ter keuring, allen veulens. Kampioen werd Selehem’s Racilly (v. Glebedale Razamataz). De reservetitel was voor Tervake’s Rhys-y-Rose (v. Erw-wasted Rhys).
De driejarige Welsh Patrbred-hengst Gin Power (v. Power and Paint) stak met kop en schouders boven de overige pony’s in zijn sectie uit. Hij werd dan ook verdiend sectiekampioen, voor de driejarige merrie Coelenhage’s Lady Godiva (v. Bloklandshoeve’s Mr. Silvano).

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook