Ga naar hoofdinhoud

Roven opvallende volbloedhengst in KWPN-fokkerij

Jan Greve- Foto Wendy Scholten
Terwijl van de KWPN-warmbloedhengsten de fokwaardeschattingen zijn gepubliceerd, zijn er van de Engelse volbloedhengsten die de fokkerij dienen genetische profielen gemaakt. De volbloeds spelen een bescheiden rol in de KWPN-fokkerij. Door middel van hun profiel kunnen ze met elkaar worden vergeleken en wordt hun invloed op de fokkerij zichtbaar. De volbloed Roven komt in de statistieken het meest naar voren.

In het genetisch profiel is in één oogopslag waar te nemen hoe een hengst vererft ten opzichte van de populatie. Zo hebben de hengsten Roven en Albaran een positieve bijdrage aan het exterieur van hun nakomelingen geleverd. Ze hebben in hun genetisch profiel respectievelijk 107 en 109 gekregen. 100 is het gemiddelde van de populatie.

Roven xx

Roven laat tevens zien dat springkwaliteiten zijn verankerd in zijn genen met 115 voor springen en 106 voor het vrij springen. Ook Albaran, Coconut Grove en Kreator scoren hierbij boven de 100.

Dressuur

Wilawander is de enige volbloed van deze generatie die bij de dressuuraanleg 100 scoort. De anderen zitten daar ruim onder.

188 nakomelingen

De waarden voor de hengsten zijn berekend uit de resultaten van hun nakomelingen van vier jaar en ouder. Roven heeft met 188 kinderen de meeste nakomelingen. Daarvan lopen 34 kinderen in de springsport en 13 in de dressuur. Kreator volgt met 119 nakomelingen en Albaran met 113.

Klik hier voor het genetisch profiel en de statistieken van de volbloedhengsten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.