Ga naar hoofdinhoud

Met royale hand 21 hengsten ronde verder

Cat.nr. 256 (Toulon x Emilion). Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Op de tweede dag van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo werden er met royale hand 21 van de 45 hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Daaronder maar liefst zes zonen van Arezzo VDL. De jury zelf zegt absoluut niet milder te zijn geweest dan gisteren. “De Arezzo-zonen hebben zich positief laten zien, goed in de techniek met snelle reflexen en voldoende souplesse, In Den Bosch kijken we ze weer aan”, laat juryvoorzitter Cor Loeffen weten.

“Een paar paarden zijn vandaag heel positief opgevallen met springen er er zitten ook weer een paar complete hengsten bij, waarbij de afstamming ook nog eens positief is.” Loeffen doelt daarmee op interessante moederlijnen waar meerdere internationale springpaarden uit komen.

Up to Date

Drie zonen van Up to Date mogen een ronde verder waarbij 261 (Up to Date x Indorado), gefokt door Jans Haandrikman uit de stam van ondermeer Eurocommerce Milano en in eigendom van Musteg Horses, extra opviel. De nog jeugdige hengst maakt zich mooi in beweging en heeft een fijne galop. Bij het springen heeft hij snelle reflexen, springt hij goed door het lichaam en bouwde op.

Volle broer Dizzy Lizzy

Tangelo van de Zuuthoeve kreeg twee zonen naar Den Bosch, waarbij 248 (mv. Phin Phin) van Roelof Bril en Wiet ten Brinke opviel bij het springen. De frisse volle broer van het GP-paard Dizzy Lizzy sprong goed van de grond, kan terug springen, heeft een mooie voorbeen-techniek en klapte achter steeds goed uit.

Meeste indruk

De meeste indruk op het hout maakte de nog zeer jeugdige 256 (Toulon x Emilion) gefokt bij Peter van Wegen en in eigendom van Jonny Roelofsen. Moeder Berlottie is een halfzus van een reeks internationale springpaarden waaronder de GP-hengst Amadeus (v. Guidam). De hengst kan goed taxeren, heeft snelle reflexen, is zeer voorzichtig en klapte telkens achter goed uit.

Klik hier voor de overzichtspagina.
Klik hier voor de liveblog van de tweede dag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook