Ga naar hoofdinhoud

Ruim een half miljoen voor duurste hengst op veiling HK Hannover

Cat 101 Han (v. St. Moritz Junior x Don Schrufro) was met recht de veilingtopper te noemen bij de veiling van de Hannoveraanse hengstenkeuring. De imponerende zwarte hengst deed de kassa rinkelen voor een bedrag van maar liefst van 580.000 euro. Klik hier voor een video van deze St. Moritz Junior-zoon.

Er kwamen zeventien geprimeerde hengsten onder de hamer, die voor een gemiddeld bedrag van 151.765 euro van eigenaar wisselden. Bijzonder spectaculaire prijzen werden er neergeteld voor de commercieel in de dressuurrichting gefokte hengsten. De op één na duurste hengst Cat 85 Han (v. Fürstenball x Dacaprio, video) had een prijskaartje van 460.000 euro. Daaropvolgend werd Cat 12 Han (v. Dancier x Weltmeyer, video) afgeslagen voor 305.000 euro.

De totale opbrengst van de veiling was ruim 4,5 miljoen euro. In totaal werden er 88 paarden geveild, waarvan 50 goedgekeurde hengsten. Voor een goedgekeurde hengst werd gemiddeld 76.100 eur afgerekend, de niet goedgekeurde hengsten gingen voor gemiddeld 19.395 euro naar een nieuwe stal.

Iets meer dan de helft van de veilingpaarden hebben een nieuwe eigenaar in Duitsland, overige landen waar de Hannoveraanse hengsten naar toe vertrekken zijn o.a. Denemarken, België, Nederland, Rusland, Amerika en zelfs Indonesië.

Bron: Horses / Hannoveraner.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook