Ga naar hoofdinhoud

Ruzie binnen de Arabo Friezen Stamboek Vereniging

Arabo-FriezenHet team Schrijvers-Aerts maakte zaterdag bekend dat het uit het bestuur van de Arabo Friezen Stamboek Vereniging (AFSV) stapt. De drie medestichters van de vereniging, Jef Aerts (bestuurslid-ondervoorzitter), Gert Schrijvers (team Schrijvers-Aerts) en Marcel Verschueren (bestuurslid), hebben geen vertrouwen meer in voorzitter Jan Driessen.

,,Wij stappen nu zelf op, maar er zijn ook al bestuursleden geweest die het veld moesten ruimen. Het eigenbelang en de manier van manipuleren van de voorzitter is iets waar wij ons niet in kunnen vinden”, aldus het drietal. ,,Handel is voor hem belangrijker dan het ras op de kaart zetten. Wij hebben inteelt gesignaleerd en er iets van gezegd, maar dat wordt afgewimpeld.” 

Het team laat weten dat het samen met anderen een nieuw vierspanteam wil samenstellen uit een ander ras, om daarmee toe te werken naar het WK mennen in Kentucky. De naam Schrijvers-Aerts zal dan niet meer gebruikt worden als uithangbord voor de fokkerij van de arabo-friezen. 

,,Er waren al enige tijd meningsverschillen inzake het fokkerijbeleid dat wij wensen te voeren”, aldus Jan Driessen. ,,De toekomst en de kwaliteit van het ras komen op de eerste plaats en daar blijven wij met het bestuur aan werken. Met het ontslag van deze drie Belgische leden blijven alleen Marc Damen en Dirk Briat over als Belgische bestuursleden. Wij kijken uit naar gemotiveerde kandidaten om ons bestuur te versterken.”

Bron: Eikenhof.net/Galop.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook