Ga naar hoofdinhoud

Sandreo 4e op HorseTelex Wereldranking

Exclusief
Jean-René Luijmes won met Aswin de Grand Prix. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het KWPN heeft nog altijd een afkeuringsbeleid dat in grote mate afhankelijk is van de index. Bij een sportindex van onder de 120 zit een hengst in de gevarenzone en menig hengst met een dergelijke index verliet ons land al om een wachtstatus of een afkeuring te voorkomen. Zo ook Sandreo (Sandro Hit x Flemmingh), de huidige nummer 4 op de HorseTelex Wereldranking voor dressuurverervers. 

Toegegeven, Sandreo komt maar net aan het minimum aantal nakomelingen om op de ranglijst voor de komen. Zestien van zijn kinderen liepen het afgelopen jaar (april 2017 – april 2018) internationaal. Om voor de HorseTelex A-ranking voor dressuurhengsten in aanmerking te komen moet een hengst minimaal 15 nakomelingen in de internationale dressuursport hebben.
Dat lijkt weinig, maar er zijn op de dynamische HorseTelex ranking wereldwijd maar 29 dressuurhengsten die aan die eis voldoen en met de gemiddelde percentages voor zijn nafok laat Sandreo onder andere Rousseau (preferent), Jazz (preferent), Olivi (keur) en Johnson (preferent) achter zich.

WBFSH

Ook bij de WBFSH behoort Sandreo tot de tophengsten op de Sire Ranking: in 2017 was er voor hem de 19de plaats in de top-100 voor dressuurhengsten. De oudste nakomelingen van Sandreo zijn nu veertien (hij dekte al in 2003 onder de NRPS-vlag), zijn grootste jaargangen zijn die van 2005 (13 jaar) en 2006 (12 jaar).

Stijger van de Maand

Lees vandaag in de Paardenkrant meer over Sandreo en zijn positie op de HorseTelex Results Ranking. Sandreo is de nieuwe ‘Stijger van de Maand’ in De Paardenkrant. Nog geen abonnee? Klik hier

Romanov nog steeds bovenaan

Aanvoerder van de HorseTelex Results Ranking voor dressuurhengsten is nog steeds Glock’s Romanov (v. Rohdiamant). Deze volle broer van Rubin-Royal, de nummer 3 van de ranking, staat sinds februari bovenaan (lees hier meer). Op 2 staat De Niro, op 5 Rousseau, 6 Sandro Hit, 7 Jazz, 8 Don Schufro, 9 Gribaldi en 10 Stedinger. 3 keer Sandro Hit-bloed in de top-10 dus, meer dan Donnerhall (twee keer).

Johnson bovenaan B-ranking

Op de B-ranking (voor jongere verervers) staan de Nijhof-hengsten Johnson en Spielberg al sinds maart bovenaan (lees hier meer).

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Sandreo 4e op HorseTelex Wereldranking

  • Bart Wiebing

    ZO als het lijkt weer bad water met kindje er in weg gegooid.
    Jammer dat het zo gelopen is hier bij het kwpn voor deze sport-vererfer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.