Ga naar hoofdinhoud

Sandro Hit-bloed maakt sprongen op WBFSH ranking

Sandro Hit met dr. Ulf Möller. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De dit najaar overleden De Niro staat voor de vijfde keer (2012, 2013, 2015, 2016, 2017) op nummer 1 van de WBFSH Sire Ranking voor dressuurhengsten. In de top-10 staan ook zijn jaargangsgenoten Sandro Hit (2), Gribaldi (4) en Don Schufro (10) - deze vier hengsten werden allemaal geboren in 1993. Opvallend is de opmars van het Sandro Hit-bloed. Hijzelf steeg van plaats 3 naar 2, Sir Donnerhall I knalt de top 10 binnen de 7e plaats (hij kwam van 25) en Stedinger steeg van 15 naar plaats 8. En dan is er nog Sandro Hits halfbroer Diamond Hit op plaats 11. 

Rubin Royal, die sinds afgelopen weekend weer op de nummer 1-positie van de meer genuanceerde en gewogen HorseTelex Results rankings staat, schoof net zoals Sandro Hit een plaatsje op naar boven: van plaats 4 naar 3.

De stijging van Sandro Hit en Rubin Royal ging ten koste van Gribaldi, die het nu moet doen met de 4e plaats. Jazz blijft op de 5e plaats staan en is daarmee de beste (en enige) KWPN’er in de top-1o. Michellino, Johnson en Rousseau vallen er met de 11e, 13e en 14e plaats net buiten.

Vergelijking met HorseTelex Results

De top-10 van de WBFSH toont veel overeenkomsten met de HorseTelex Results Ranking, dezelfde namen komen veelal voor – hetzij door elkaar gehusseld. Het grootste verschil is de positie van Sir Donnerhall I. De Paul Schockemöhle hengst is de WBFSH-ranglijst binnengeknald, maar staat bij HorseTelex op plaats 19. Een hengst in de top van de HorseTelex Results Ranking, Romanov (de volle broer van Rubin Royal), is niet terug te vinden in de top 10 van de WBFSH. Romanov staat op de dynamische HorseTelex ranking op plaats 8. Bij de WBFSH moet hij het doen met de 17e plaats.

KWPN-erkenning

Voor een aantal hengsten ligt KWPN erkenning in nu in het verschiet. De hengsten in de top-10 van de WBFSH Sire Ranking kunnen – sinds de invoering van nieuwe regels – namelijk erkend worden zonder veterinaire check. Het gaat daarbij om Sandro Hit, Rubin Royal, Don Frederico, Sir Donnerhall I, Stedinger en Florestan I.

Klik hier voor de volledige top-100 van de WBFSH

Hengst  Plaats WBFSH Ranking (positie 2016) Plaats  dynamische HorseTelex Results Ranking
De Niro (v. Donnerhall) HANN 1 (1) 2
Sandro Hit (v. Sandro Song) OLD 2 (3) 5
Rubin Royal (v. Rohdiamant) OLD 3 (2) 1
Gribaldi (v. Kostolany) TRAK 4 (2) 10
Jazz (v. Cocktail) KWPN 5 (5) 6
Don Frederico (v. Donnerhall) HANN 6 (16) 11
Sir Donnerhall I (v. Sandro Hit) OLD 7 (25) 19
Stedinger (v. Sandro Hit) OLD 8 (15) 7
Florestan I (v. Fidelio) RHEIN 9 (7) 3
Don Schufro (v. Donnerhall) OLD 10 (9) 4

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.