Ga naar hoofdinhoud

Sanneke Rothenbergers Wolke Sieben verwacht twee veulens

Sanneke Rothenberger en Wolke Sieben 21Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De achttienjarige merrie Wolke Sieben waarmee Sanneke Rothenberg onder meer de Piaff Förderpreis won, krijgt volgend jaar twee veulens. Zelf is ze drachtig van Glock's Zonik en via een draagmoeder wordt er een kind van Danone verwacht.

Via de website van Stal Rothenberger werd bekend gemaakt dat ‘Wolki’ drachtig is van Edward Gal’s talent Glock’s Zonik. De achttienjarige merrie van Wolkenstein had een moeilijk start dit voorjaar. Ze was gedekt bij de Grand Prix-hengst Danone maar bleek drachtig van een tweeling.

Embryo’s gespoeld

Er werd besloten om de embryo’s te spoelen en in draagmoeders te plaatsen. Met één embryo is het niet gelukt, met de ander lijkt het goed te gaan.

Glock’s Zonik

Ondertussen is Wolki opnieuw gedekt, nu bij Zonik. De merrie is drachtig gescand en gelukkig niet van een tweeling. “We duimen dat de drachtigheid goed verloopt en we hopen dat we volgend jaar twee Wolki’s kunnen begroeten,” schrijft Rothenberger op de website.

Piaff Förderpreis

De afgelopen jaren was Wolke Sieben het ‘Piaff Förderpreis’-paard voor Sanneke Rothenberger. Ze won de titel in 2015, vorig jaar werd ze tweede. Daarvoor was Rothenberger al succesvol bij de jeugd met het paard. Zo wonnen ze team goud en individueel brons op het EK voor Young Riders.

Bron St.Georg/Dressurstall Rothenberger

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.