Ga naar hoofdinhoud

sBs hengstenkeuring vrijdag van start

SBS Hengstenkeuring Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

In Gesves begint vrijdag de sBs International Selection Show. In totaal komen 33 hengsten aan de keuring waaronder twee KWPN-geregistreerde paarden. Vier nieuw te keuren hengsten zijn in de dressuurrichting gefokt, de overigen zijn springpaarden.

Bij de vier dressuurhengsten is de driejarige zoon van Don Juan de Hus, Jack Sparrow HP du Winckel, KWPN geregistreerd. De voshengst komt uit een moeder van TCN Partout. Uit de zelfde lijn komt Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) waarmee Jill Huijbregts op de Indoor Kampioenschappen op de vierde plaats eindigde bij de U25.

Verder komen er zonen van Don Olymbrio, Quaterdance en Fiderbach bij de afdeling dressuurhengsten aan de keuring.

Springpaarden

Bij de springpaarden heeft Je Maintiendrai, een zoon van I’m Special de Muze, KWPN-papier. De driejarige hengst komt uit de Molga-stam. Overgrootmoeder Falonie is ook de moede van de KWPN-hengst Placido (v. Animo) en de AES gekeurde Senator VDL (v. Corland).

Kleinzoon van Candy

Van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles komen er twee nakomelingen aan de keuring. En uit de stam van Ben Mahers Tic Tac du Seigneur (v. Clinton) komt Infinity du Seigneur (v. Ensor van de Heffinck). De zoon van Aktion Pur Z, Andy Pur VDM Z, is kleinzoon van de Grand Prix-merrie Candy (v. Nabab de Reve) van Pieter Devos.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook