Ga naar hoofdinhoud

Scherpe Davino V.O.D.-dochter verslaat halfzus Scandic

Ice Princess STH (v. Davino V.O.D.)
De twee toppers bij de driejarige dressuurmerries waren vandaag aan elkaar gewaagd op de Centrale Keuring van Overijssel. De jury kon in de hoofdring van het CSI Geesteren kiezen tussen de functioneel bewegende en stoere Inoraline W (v. Johnson) en de scherpe Ice Princess STH (v. Davino V.O.D.). De laatstgenoemde kreeg de sjerp omgehangen. 

Ice Princess STH (v. Davino V.O.D.) van de familie Nekeman uit Hasselt is een rassige merrie die enorm veel tritt toonde in beweging. Ze komt uit de elite-merrie Belle Vurona (v. Fürst Heinrich), die in 2006 op de veulenveiling Borculo voor 28.000 euro werd verkocht.

Ice Princess STH had stevige concurrentie van de halfzus van Scandic, die zelf aankomende vrijdag afscheid neemt van de sport op de Falsterbo Horse Show. De sterke Inoraline W (v. Johnson) is van Jan Greve, die vanuit Geesteren naar huis kon met de reservekampioen bij zowel de spring- als de dressuurpaarden.

Derde werd Inana B (v. Painted Black) van Peter Bleeker en vierde werd Infatuation (v. Amazing Star) van T. Wyngard-Gill uit Dubai.

Bij de oudere merries stond Efony SMH (v. Zhivago) aan kop.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Lees aanstaande dinsdag alles over de Centrale Keuring van Overijssel in Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.