Ga naar hoofdinhoud

Schrale oogst op vijfde dag van eerste bezichtiging

124 King Salvador (El Salvador x Numero Uno). Foto: Jacqueline van Tartwijk

Op de vijfde dag  van de Eerste Bezichtiging waren de eerste jaargangen van jonge E- en F-hengsten aan de beurt. Het was de dunste KWPN voorselectiedag totnogtoe. Voor 13 hengsten was er een ticket naar Den Bosch. 

“Op straat werden we al geconfronteerd met een aantal hengsten die nerveus en gespannen waren. In de kooi wisten enkelen niet wat van hen verwacht werd. Ze sprongen onder de maat en leken weinig natuurlijke aanleg te hebben. Sommigen waren de weg kwijt. We hebben vandaag weinig complete paarden gezien” was het commentaar van voorzitter Cor Loeffen. “Veel paarden misten de kracht in het achterbeen, waardoor ze de laatste pas niet kunnen verkorten voor de sprong, maar vertragen en dan naar boven springen zonder bascule.”

El Salvador

Een van de completere paarden is cat. nr. 124 King Salvador (El Salvador x volle zus Unaniem (Numero Uno x Voltaire). Een iets neerwaarts gebouwde langgelijnde hengst die zich netjes presenteerde op het hout. Zijn halfbroer, de schimmel 125 (El Salvador x Quality Time) mist even de lange lijnen en maat (1.62), maar maakte velen blij met zijn gemakkelijke en eerlijke optreden. Hij liet een handige galoppade zien, trok op het hout maakte de sprong achter mooi af. Misschien geen hengst, maar blij dat dit sportpaard er was op deze trieste dag. Hij werd ter plekke in enkele woorden verkocht aan Paul Hendrix.

Etoulon

Waar veel paarden neerwaarts gebouwd oogden en galoppeerden, viel in positieve zin op de royaal gebouwde over veel voorkant beschikkende schimmel 151 Kees Carlos H (Fandango x Ustinov). Hij lijkt over veel vermogen te beschikken. Uit de groep van Etoulon (9) werden drie hengsten aangewezen, waarvan 139 Klaxon (Etoulon x Germus R)het meest kon bekoren.

Op een aangename natuurlijke wijze presenteerde zich de enige nazaat van Falaise de Muze, nr 150 Karaat ES (mv. Ustinov x Celano). Een grote nog wat kale voshengst in ontwikkeling, die zeer gelijkmatig zijn werk verrichtte. Van Cornet Obolensky werd de achtste zoon aangewezen, te weten de langgelijnde fijn springende 81 Kornet’s Boy (mv. Quick Star) en via Cornado is zijn bloed vertegenwoordigd in 142 Kyoto (Etoulon x Cornado).

Eén hengst raakte in paniek (137 van Envoy) en werd doorverwezen naar de attestkeuring in februari.

Met nog één voorselectiedag bij het springen in het verschiet (maandag) en de nakeuring is de voorlopige tussenstand: 76 springhengsten naar de tweede bezichtiging.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook