Ga naar hoofdinhoud

Selectie driejarige eerste bezichtigingshengsten onder de hamer

Een selectie van spring- en dressuurhengsten die allemaal op de eerste bezichtiging zijn geweest, worden op 20 december online geveild. Onder hen zijn nakomelingen van zowel jonge als bewezen hengsten.

Op donderdag 20 december komen in de KWPN Stallion Auction een collectie van geselecteerde spring- en dressuurhengsten onder de hamer. Allemaal hebben ze deelgenomen aan de eerste bezichtiging en zijn zowel klinisch als röntgenologisch gekeurd. In de collectie bevinden zich hengsten van zowel jonge als bewezen vaderdieren.

Leeftijdsgenoten

Bij de dressuurhengsten zien we een nakomeling van wereldkampioen Glamourdale, maar ook van zijn leeftijdsgenoot George Clooney, Florenz, Ferguson en Charmeur. De grootmoeder van de Charmeur-zoon is het Grand Prix-paard Riondine L van Kirsten Beckers. Ook de KWPN-goedkeurde hengst Cachet L komt uit deze moederlijn evenals een ZZ-Zwaar-paard, Lichte Tour-paard en een Midden Tour-paard.

Sportlijnen

Het merendeel van de springhengsten komt uit een bloedlijn met veel sport erin. Zo heeft de Fibonacci-zoon als grootmoeder, de moeder van Zenith (v.Rash R). Ook enkele 1.40m-paarden en een 1.50m-paard komen uit deze lijn. De Vannan-zoon heeft als overgrootmoeder de moeder van sport- en fokkerijlegende Nabab de Rêve. De Quasimodo van de Molendreef-zoon is een halfbroer van het internationale 1.60m-paard Abra Kadabra (v.Vancouver), waarmee Albert Zoer sprong. Zijn grootmoeder bracht tevens een Grand Prix-paard en een 1.50m-paard.

Zijn overgrootmoeder staat aan de basis van Jikke, waarmee Eric van der Vleuten jarenlang op het hoogste niveau sprong. Ook het 1.60m-paard Bonne Chance C.W. (Baloubet du Rouet) van Jannika Sprunger en de KWPN-goedgekeurde hengsten Genius en Vleut komen uit deze moederlijn. Laatst genoemde werd door Edwina Alexander Tops op het hoogste niveau uitgebracht. Van de Hotspot-zoon sprong de overgrootmoeder internationaal, ook de KWPN-goedgekeurde hengst Balourado (v.Baloubet du Rouet) die onder Robert Smith internationaal Grand Prix sprong, komt uit deze lijn.

 

Bron: KWPN/horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.