Ga naar hoofdinhoud

SELL Veulenveiling Brabant terug op de rails

In Time Foto SELL Veulenveiling

Opgeluchte en blije gezichten bij de bestuursleden van SELL Veulenveiling Brabant als de veilinghamer van Hans Sinnige voor de laatste keer op de avond valt. Met een omzet van 445.700 euro en een gemiddelde prijs van 7.306,56 euro staat de veiling weer terug op de rails. Na de teleurstellende gemiddelde prijzen vorig jaar van Veulenveiling Brabant (2.895) en SELL Veulenveiling Deurne (4.214 euro) besloten de Brabantse veilingen samen te gaan en dat bleek een zeer goede zet te zijn. Talrijke bezoekers uit binnen- en buitenland wisten Deurne zaterdag te vinden en het was nog nooit zo druk.

Net als op de andere veulenveilingen waren de dressuurveulens hier in trek. De geweldig atletisch bewegende In Time (Everdale x Goodtimes, fokker H. van Enckevort uit Sint Oedenrode) had de meeste fans en pas bij 56.000 euro had Bermuda Investments van de Familie Collins hem in bezit.

Marietta Almasy uit Parijs kwam voor het eerst naar de SELL Veulenveiling Brabant en ging met drie eyecatchers naar huis. Ze legde 33.000 euro neer voor de grootramige, bijzonder opvallende Igor V (Negro x Vivaldi, fokker W.J.C. Verbakel uit Asten Heusden), betaalde 18.000 euro voor Ikke (Blue Hors Don Schufro x Westpoint, fokker J. van Aarle uit Heeswijk Dinther) en 8.000 euro voor Nirvana H (Don Juan de Hus x Donnerhall, fokker L. Hendrix uit Peer).

Nico Witte tekende onder andere voor Inïesta (Blue Hors Don Olymbrio x Samarant, fokker P. Rulkens uit Biest Houtakker), die 20.000 euro opleverde. Duurste springveulen was de Brabantse keuringskampioen Itos S (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker, fokker F. van Santvoort uit Nuenen). De familie Morssinkhof uit Lievelde kocht hem over de telefoon voor 10.000 euro.

Twee springveulens vertrokken voor 9.000 euro, waaronder het eerste veilingnummer Il Divo KW (Numero Uno x Indoctro, fokker K. Dereumaux en W.M.A. Verhoeven). De hengst gaat naar Jos Althuysen uit St.Anthonis, die meerdere aankopen deed en Stichting Kinderen Kankervrij steunde door voor 800 euro de 100 jaar oude Port te kopen. Nadat de dressuurles van Anky van Grunsven en de slipcursus van Verkeerschool Blom geveild waren kon voorzitter Anton van Limpt een cheque van 3.000 euro uitreiken aan een vrijwilligster van KiKa.

Resultaat van de veiling.

Bron: Persbericht SELL Veulenveiling

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook