Ga naar hoofdinhoud

Selle Francais blikt terug op succesvol jaar

Diamant de Semilly met Eric Levallios in 2006 CHIO Aken
Het Selle Francais plaatste vandaag een eerbetoon aan de fokkers van de SF-paarden, die wereldwijd successen behaalden het afgelopen jaar. Het sportieve hoogtepunt van het jaar waren natuurlijk de Olympische Spelen in Rio. Daar namen de paarden van het Franse stamboek in totaal zes medailles mee naar huis. Eén van de hoogtepunten in de fokkerij was SF-hengst Diamant de Semilly, die voor het tweede jaar op rij bovenaan in de WBFSH-ranking stond.

Piaf de B’Neville (v. Cap de B’Neville) won individueel zilver bij de eventing en samen met Qing du Briot (v. Eolien II)  goud met het team, Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel) en Sydney une Prince (v. Baloubet du Rouet) wonnen goud met het springteam en Opgun Louvo (v. Shogoun II) won teamzilver met het Duitse team.

Verder laat het stamboek in de video fragmenten voorbij komen van andere internationale toppaarden als bijvoorbeeld Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly), Pret a Tout (v. Hiram Chambertin) en Hermes Ryan des Hayettes (v. Hugo Gesmeray).

Kijk hier de video

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.