Selle Français keurt vijf VDL hengsten goed

Jur Vrieling met VDL Glasgow v. Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De VDL Stud meldt op hun website en Facebook-pagina dat het Franse stamboek Selle Français vijf van hun hengsten heeft goedgekeurd. Het gaat om Bubalu, Corporal, Glasgow van ’t Merelsnest, Global Express en Quasimodo van de Molendreef.

Quasimodo van de Molendreef is de oudste van het stel. De 24-jarige zoon van Heartbreaker heeft al verschillende nakomelingen op het hoogste niveau in de springsport lopen met als bekendste Hello Sanctos van Scott Brash.

Onder Jur Vrieling sprong Bubalu Grand Prix en de zoon van Baloubet du Rouet nam in 2015 afscheid van de sport. In Caen won het paar met het Nederlandse team goud op de wereldkampioenschappen.

Met Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reve) is Vrieling op dit moment zeer succesvol in de sport. In Helsinki won het paar onlangs de wereldbekerwedstrijd.

Ook de Cardento-zoon Corporal is actief onder Jur Vrieling. Het afgelopen jaar waren ze onder meer tweede in de Grote Prijs van Zuidbroek.

Global Express is de jongste van het stel. De zevenjarige zoon van Oriënt Express is in Frankrijk gefokt en in de sport succesvol onder Lennard de Boer.

Bron VDL Stud/Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.