Ga naar hoofdinhoud

Shamrock Close Call pakte kampioenstitel eerste keuring NWPCS

Welsh A-merrie Shamrock Close Call foto MBfoto.eu
Zaterdag was in Exloo de aftrap van het keuringsseizoen van het NWPCS. Welsh-pony's in de secties A, B, NWR en Welsh Partbred verschenen voor de jury. De kampioenstitel was voor de zesjarige A-merrie Shamrock Close Call (v. Shamrocklake Royal-Heartbeat), die daarmee gevestigde namen achter zich liet.

De zesjarige Shamrock Close Call is gefokt door Henrie Leeuwenhaag, maar sinds deze winter in bezit van John Lambers. Hij nam haar over van de Belgische familie Bellefroid.
“Vlak van te voren had ik de catalogus van Exloo gezien. Er deden goeie merries mee, dus ik kon niet goed inschatten waar we zouden eindigen”, steekt Lambers van wal.
“Close Call is een hele goeie merrie. Ik ben heel blij dat ik haar heb kunnen kopen. We hebben in Exloo echt een geweldige dag gehad en ze liet zich super zien. Echt geweldig om dan ook nog eens kampioen te worden!”
Reserve kampioen van de sectie A werd de driejarige Oldenzijlster Britt (v. Friars Divine).

In Exloo werd ook een reserve dagkampioen aangewezen en deze eer ging naar de B-merrie Lakeway’s Amber (v. Weydown Lionheart), die eerder al het sectie kampioenschap van de B’s pakte.
De tweejarige Rowol’s Dasha (v. Cadlanvalley Landlord) werd reserve kampioen van de sectie B.

In de kleine groep NWR werd het veulenkampioen, het hengstveulen Jonker’s Thyan (v. Jonker’s Jayden), aangewezen als sectiekampioen. Hendi’s Annelien (v. Brouwershaven Diamond Hit) werd reserve kampioen van deze sectie.

Bij de Welsh Partbreds kwamen maar zes pony’s in de keuringsbaan. De ruin Don Diablo (v. Heidhof’s Don Diego) werd hier sectiekampioen, maar kreeg geen uitnodiging voor de CK in Kootwijk.
De reserve titel was  het merrieveulen Kristel (v. Desperado).

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook