Ga naar hoofdinhoud

Shamrocklake Bouncing Charity pakt dagkampioenschap NWPCS Heteren

Shamrocklake Bouncing Charity foto Vivian Hesen Kampioen van de sectie C CK Kootwijk
De nu vierjarige Welsh C-merrie Shamrocklake Bouncing Charity (v. Nebo Bouncing Rocket) pakte afgelopen zaterdag het algemeen dagkampioenschap op de regionale keuring van het NWPCS in Heteren. Op de druk bezette keuring ging de reserve titel naar de tweejarige Welsh A-merrie Blackblaze Hyqueen (v. Blackblaze Cavallino).

Beide pony’s hebben eerder ook al zeer mooie successen op de Centrale Keuring behaald. Zo werd Shamrocklake Bouncing Charity, die gefokt is en in eigendom is van Henri Leeuwenhaag, als jaarling al algemeen dagkampioen op de Centrale Keuring in Kootwijk. Blackblaze Hyqueen, van fokkers en eigenaren Ton en Ria Schoorlemmer, werd twee jaar geleden nationaal veulenkampioen in Kootwijk.

Springstar’s Aleah (v. Breeton Dai), van Erik van Lente, werd in de sectie B in Heteren niet alleen verkozen tot beste driejarige, ze pakte ook nog het sectiekampioenschap. In de sectie NWR was de hoogste titel voor de volwassen merrie Compagnon’s Hannah (v. Rhodin Hedde), van Ronald Vrolijken. Vrolijken pakte ook het reserve sectiekampioenschap met de driejarige Coelenhage’s Mila (v. Fleuramo’s Justin.

Deelname in de sectie D en Welsh Partbred was zeer beperkt. In de sectie D was alleen een veulen te zien, die automatisch sectiekampioen werd; Ice-Road’s Sjinkie (v. Trefaes Arfon) van R. Heideman. Bij de Partbreds ging het sectiekampioenschap naar de driejarige Bjirmen’s Jirka (v. David van den Hout) van J. Jukema.

Zaterdag 1 augustus is de laatste regionale keuring van het NWPCS, dit keer in Tolbert. De Centrale Keuring vindt op 22 augustus plaats in Kootwijk.

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant. Klik hiervoor een (online) abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook