Ga naar hoofdinhoud

NSPS-voorzitter Bakhuizen stapt op vanwege social media-hetze

De voorzitter van het Nederlands Shetland Pony Stamboek (NSPS) Jan Bakhuizen maakte vandaag op de website van het stamboek bekend dat hij zijn functie heeft neergelegd. "Hierbij deel ik u mede dat ik met ingang van 28 april mij genoodzaakt heb gezien, mijn functie als voorzitter van uw NSPS met onmiddellijke ingang te beëindigen", aldus Bakhuizen. Op de algemene ledenvergadering van 30 april zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd.

Een reden die Bakhuizen aanvoert voor zijn onmiddellijke aftreden is onder meer een via social media gevoerde hetze (lees hier een voorbeeld), die het hem onmogelijk maakte om nog langer in het belang van het NSPS te kunnen functioneren. Verder schrijft hij: “Als dan tevens een aspirant bestuurslid te kennen geeft niet met mij te willen samen werken, en dat besluit neemt op uitsluitend eenzijdige informatie, is het voor mij onmogelijk me hier tegen te verweren.”

Eerder kondigde NSPS-secretaris Connie Vriens al aan haar functie per 30 april neer te leggen, vanwege maar net genoeg stemmen bij haar herverkiezing in het bestuur.

Nieuwe bestuursleden

In de afgelopen Algemene Ledenvergadering op 30 april zijn er twee nieuwe bestuursleden benoemd. Dit zijn Willeke Termeer en Hans Leijzer. Termeer vervult de portefeuille PR, redactie en media en Leijzer vervult de portefeuille keuringen, begeleiding jury en paspoortconsulenten. Voor het nu vierkoppige bestuur worden nu nog een voorzitter, een penningmeester en een secretaris gezocht.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / NSPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.