Ga naar hoofdinhoud

Sir Sinclair opnieuw ‘Leading Sire’ in Amerika

Sir Sinclair Foto: IronSpringFarm
De bij het KWPN goedgekeurde Sir Sinclair (v. Lord Sinclair) is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de dressuurleverancier van Amerika. In de ranking voor dressuurhengsten, de USEF 'Leading Sire', liet de Lord Sinclair-nakomeling onder andere Diamond Hit (v. Don Schufro) en Contango (v. Contender) achter zich. 

In 2002 wisselde Sir Sinclair op de KWPN Select Sale voor 360.000 euro van eigenaar en vertrok naar Amerika. De hengst zelf viel in het jonge paardencircuit positief op door zijn prestaties. Zo werd hij USEF nationaal kampioen bij de zesjarigen, nadat hij een jaar daarvoor aan de start verscheen op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Uiteindelijk viel voor de hengst -sportief gezien- het doek op Prix St. Georges-niveau nadat er de ziekte van Lyme bij hem werd geconstateerd.

Keur predicaat

Ook in de fokkerij drukt de hengst zijn stempel. Op basis van zijn nakomelingen werd hij vorig jaar, op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, keur verklaard. Zo leverde hij de goedgekeurde zoon Wesley (mv. Havidoff) en bracht hij ook al een aantal Grand Prix-dressuurpaarden.

KWPN’ers

68 nakomelingen zorgden dit jaar opnieuw voor de titel van beste dressuurhengst van Amerika. Onder hen twintig nakomelingen die in 2016 op internationaal niveau acteerden. Met 8.744 punten sloeg Sir Sinclair een gat naar Diamond Hit, die tweede werd door 6.314 punten bij elkaar te verzamelen. Contango werd met 5.718 punten derde.

Ook de KWPN-hengsten UB-40 (v. Olivi), Negro (v. Ferro) en Rousseau (v. Ferro) bemachtigden een plek in de top tien door respectievelijk op de zesde, achtste en negende plek te eindigen.

Klik hier voor de ranking.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook