Ga naar hoofdinhoud

Sirius verkocht aan familie Nahuis: ‘Welkom in de familie’

Pascal Nahuis met Sirius

De bij het KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Sirius (Zichem x Goudsmid) is aangeschaft door familie Nahuis. In de zomer van 2017 kwam Sirius' eigenaar Gert Hofs te overlijden en in februari dit jaar werd hij overgenomen door Matthijs van Middelkoop en Martin Oostelaar. Inmiddels heeft de hengst een echt thuis gevonden bij Nahuis.

“Jaren geleden liep ik mijn allereerste hengstenshow bij Gert Hofs. Daar viel je direct op door je gigantische charme, lieve karakter en natuurlijk je fantastische beweging”, schrijft een zeer trotse Pascal Nahuis. “In 2008 bracht in op de NMK twee dochters van je voor, die beide het kampioenslint mee naar huis mochten nemen.

Ondergewaardeerd

Nahuis benoemd de goede nafok van Sirius. “Zijn nakomelingen vallen op door hun goede gangen, fijne instelling en goede prestaties, zowel in de sport als op keuringen. Ik ben altijd van mening geweest dat je (ondanks dit allemaal) toch ondergewaardeerd bent! Maar kwaliteit komt vanzelf tevoorschijn”, besluit Nahuis. Tot slot voegt hij daar aan toe: “Het laatste jaar is er veel roering geweest. Maar nu heb je een thuis!”

NMK-kampioene Wanda

Sirius werd in 2002 goedgekeurd bij het KWPN en was zelf ZZ dressuur aangespannen en M2 dressuur onder het zadel. Hij leverde onder meer de Nationale kampioene Wanda. De hengst blijft beschikbaar voor de fokkerij middels vers sperma.

Bron: Pascal Nahuis

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook