Ga naar hoofdinhoud

Keuringsseizoen start met veel sterren

Op de eerste KWPN stamboekkeuring dit jaar in het Gelderse Brummen hebben een groot aantal merries een ster verdient. Het tweekoppige jurypanel Dirk Reijne en Leo de Bruijn waren vrij royaal. Maar liefst negen van de twaalf springpaarden en zes van de vijftien dressuurpaarden werden ster. “Een goede groep, zonder echte uitschieters. Kwalitatief waren de dressuurpaarden vandaag minder dan de springpaarden”, zo liet inspecteur Reijne weten.

De hoogste score van de dag was voor de best bewegende driejarige ruin Edison (Oscar x Flemmingh) van fokker E.J. Grijpstra-Richert uit Epe, die 75 punten kreeg voor exterieur en 80 voor beweging. Ook werd de zevenjarige ZZ-zwaar dressuurpaard Aspen (Rhodium x Wolkentanz II) vlot ster. Bij het springen verdienden twee paarden 80 springpunten. De kapitale merrie Expression JB (Chacco Blue x Coromino) scoorde met een goede galop, techniek en vermogen. Zij werd sterwaardig bevonden met 70 punten voor het exterieur.

Van dezelfde fokker werd ook Enchanted (Verdi x Burggraaf) ster. De goed gemodelleerde merrie liet mooie dingen over het hout zien en werd als een van de weinigen niet ondergewaardeerd. Ze sprong nog wel wat wisselend in de voorbeentechniek. Met 80 springpunten was er ook een dikke ster voor de vierjarige Mermus R-dochter Dutch Niki (mv.Lancelot) van fokker B. Halfman uit Gelselaar. Een merrie met ras en uitstraling die een goede techniek en springvermogen liet zien.

De stamboekkeuring keuring van Twello is op 30 mei en ’s middags wordt de keuring vervolgd in Wezep.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.