Ga naar hoofdinhoud

SK Ede: dressuurpaarden grote stap voorwaarts

Een bijzonder tevreden gevoel overheerste na twee dagen stamboekkeuring in Ede. Er werden door twee teams 53 paarden gekeurd en daarvan werden er 26 sterwaardig bevonden.

In de baan stonden Ben Bontjer, Leo de Bruijn, Dirk Reijne, Henriët Smits, Froukje Swierstra en Jacques Verkerk. Als regio-inspecteur van Gelderland was deze laatste terecht trots: “na alle paarden hier gezien te hebben, mag ik concluderen dat we hier een grote stap voorwaarts hebben gedaan, zowel qua type als bewegingsvorm. We hebben in de breedte veel moderne en mooie paarden voorgeschoteld gekregen”

In de dressuurrichting was Beatrix zonder meer een van de uitschieters met 80 punten voor haar exterieur, 85 voor beweging en 90 voor stap.

Hoewel het ging om dressuurpaarden, werd Unistar-dochter Bikenia op advies van de jury, alsnog in de springpaardrichting gescoord. Iets waarmee f/g D. Vink uit Elst blijkbaar al rekening had gehouden, want de bruine had duidelijk vaker een lijntje hindernissen gesprongen. Bikenia werd makkelijk ster.

Black Beauty L (v.UB40) deed haar naam alle eer aan. Deze bij de bekende J. Lamers in Oss gefokte zwarte schoonheid liet eveneens 80 punten voor exterieur noteren, 85 voor beweging en voor haar excellente draf zelfs 90.

Met 85 punten voor exterieur en 80 voor beweging behoort ook Buriose tot de beste merries. Ook 85 punten voor exterieur en 80 bewegen waren er voor Butterfly (v.Special D) van f/g A. van Asch-Bikker uit Rumpt.

Klik hier voor de uitslagen van de dressuurpaarden

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook