Ga naar hoofdinhoud

SK Ede: Opvallend veel goede, oudere paarden

Bolero gefokt bij S.M.C. Bloem in Ewijk en geregistreerd bij R.J.M. Kauffeld-Jansen in Ewijk was dinsdag de beste ruin tijdens de stamboekkeuring bij hengstenhouderij Van Manen in Ede. Hij liet 75 punten voor zijn exterieur en 80 voor beweging noteren. De Flemmingh-zoon uit stermerrie Sunora (v.Metall) is correct gebouwd en beschikt in alle drie de basisgangen over veel souplesse. Hij liep steeds in de goede houding en toonde in zijn fijne galop veel balans.

Er werden drie sportmerries aangeboden en zij behaalden alle drie de ster. De meest opvallende was Ulea van f/g S.M. Koot uit Eemnes. De dochter van Burggraaf werd door Faan Pompen succesvol uitbracht in het Z-springen. Voor haar exterieur scoorde de goed ontwikkelde en correct gebouwde bruine 75 punten. Ze beschikte over veel uitdrukking in de voorhand en over dito kwaliteit in de benen. Ulea komt uit de preferente stermerrie Cilea (v.Joost).
In de rubriek 4 t/m 7-jarige veulenboekmerries wist Amalia van f/g L. Franken uit Nunspeet de meeste indruk te maken.

Het laatste paard dat in de baan kwam, kreeg de hoogste score van de dag, 80 punten voor zowel exterieur als springen. Deze Balanita van f/g J.W. van Wessel uit Zwartebroek heeft inmiddels al prok achter haar naam staan. De bruine is voldoende ontwikkeld en correct gebouwd met goede verbindingen. Ze kan heel goed stappen en extra draven, voor het laatste kreeg ze dan ook 85 punten.
In totaal verschenen 29 paarden voor de jury, waarvan er 17 als sterwaardig werden bestempeld.

Klik hier voor de uitslagen van de springpaarden

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook