Ga naar hoofdinhoud

SK Varsseveld: Boviana en Brightling charmeren jury

Vorige week donderdag en vrijdag waren de laatste stamboekkeuringen van Gelderland in Varsseveld. Donderdag was Boviana met twee keer 85 punten voor zowel exterieur als springen de opvallendste merrie. De dochter van Ultimo liet voor haar galop en techniek in het springen zelfs 90 punten noteren. Vrijdag was Brightling (v. Don Primaire) de beste. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor haar beweging.

Donderdag verdiende B.Triomf (v. Ultimo) met eveneens 85 punten voor zowel het exterieur als het springen een uitnodiging voor het vrijspringen op de Nationale Merriekeuring (NMK). Busuela, wederom een Ultimo-dochter, kreeg dubbel 80. Halfzus Beauty R (v. Ultimo) kreeg dezelfde score toebedeeld. Twee keer 80 punten waren er ook voor Belesta (v. Quidam de Revel). Belladonna (v. Tangelo van de Zuuthoeve) kreeg 70 punten voor exterieur en 85 voor het springen. Ook zij kreeg daarom een ticket voor de NMK.

Het niveau van de dressuurpaarden lag vrijdag in Varsseveld wat lager dan de andere keuringen in Gelderland. Toch waren er naast Brightling nog een paar fijne merries op de keuring. Bulinda (v. Don Primaire) scoorde 70 voor exterieur en 80 voor beweging. Berlinda (v. Sorento) kreeg voor allebei de onderdelen 75 punten.

Klik hier voor de uitslagen van het springen.
Klik hier voor de uitslagen van de dressuur.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook