Ga naar hoofdinhoud

Smolders’ Emerald en vier andere hengsten BWP ambassadeur

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Harrie Smolders' Emerald (v. Diamant de Semilly), Malito de Rêve (v. Cumano), Tolano van 't Riethof (v. Chin Chin), Bentley van de Heffinck (v. Upsilon van de Heffinck) en Apple Juice (v. Tresor d'Opaline) zijn de nieuwe BWP ambassadeurs. De hengsten kregen op basis van hun eigen prestaties of de prestaties van hun nakomelingen de onderscheiding van het BWP. 

Emerald dankt zijn ambassadeurschap aan zijn eigen prestaties op de Olympische Spelen met Harrie Smolders in het zadel. Hij werd gefokt door Bert van den Branden, die ook betrokken werd bij de huldiging.

Malito de Reve en Grand Cru van de Rozenberg

De zeventienjarige Malito de Reve dankt zijn titel onder andere aan de prestaties van zijn zoon Grand Cru van de Rozenberg, die met Jerôme Guery op de Olympische Spelen liep en achtste werd in de individuele finale. Grand Cru van de Rozenberg kreeg in Lier de Equitime Award en zijn fokkers, familie Verkinden, werden ook gehuldigd.

HorseTelex Results-topper Bentley van de Heffinck

HorseTelex Results-topper Bentley van de Heffinck – aanvoerder van de D-klasse voor hengsten met nakomelingen tot en met 11 jaar – is nu ook BWP ambassadeur. Zelf sprong de in 2001 geboren hengst ook internationaal, maar het ambassadeurschap verdiende hij met zijn 42 (!) internationaal springende nakomelingen.

Tolano van ’t Riethof en Apple Juice

Ook Tolano van ’t Riefhof en Apple Juice verdienden hun titel op basis van de prestaties van hun nakomelingen. Tolano van ’t Riethof bracht onder andere Kent Farringtons topper Voyeur en Apple Juice is de vader van de NRPS’er Zipper, die met René Tebbel in actie kwam in Rio.

Fokkers

Naast de fokker van Emerald en Grand Cru van de Rozenberg werden ook de fokkers van Gazelle ter Elzen (familie Heunings-Van Hoornick), Elky van het Indyhof (familie Baert), Equita van ’t Zorgvliet (André Braeckevelt) en First Class van Eeckelgem (Pierre Floru).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/BWP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook