Ga naar hoofdinhoud

So Unique wint, 10 voor stap van Fonq

So Unique (Sezuan x Donnerhall) - Foto: Rick Helmink

So Unique (Sezuan x Donnerhall) is niet zo uniek als zijn naam en aankoopprijs (650.000 euro op de Hannoveraanse hengstenkeuring in Verden) doen vermoeden, maar zijn presentatie onder Eva Möller was wel genoeg voor de overwinning in de kwalificatieproef voor driejarige hengsten op de Bundeschampionate in Warendorf. Hij kreeg van de jury gemiddeld een 8,9. Voor de zeer lichtvoetige en jeugdige Despacito (Don Nobless x Sandro Hit) was er gemiddeld een 8,6. 

Menig toeschouwer in Warendorf klapte harder voor de lichtvoetige voorstelling van Despacito, maar de jury zag met een 8,9 gemiddeld toch liever So Unique. De hengst van Andreas Helgstrand kreeg 9’s voor de draf, de galop, de stand van opleiding en de bouw. Voor de (door spanning) iets beperkte stap was er een 8. Toen de proef was afgelopen en So Unique zich meer ontspande, liet hij een betere stap zien.

10 voor de stap van Fonq

Op een gedeelde 3e plaats kwam de KWPN aangewezen Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) terecht. De dit voorjaar door Eugene Reesink aangeschafte hengst kreeg de enige 10 van de dag. Voor zijn stap. Gemiddeld kwam hij op een 8,4. Dat gemiddelde was er ook voor de zeer goed galopperende Emanuel (Escolar x Lauries Crusador xx). De hengst die vorig jaar op de keuring in Westfalen bleef staan, kreeg een 9,5 voor de galop.

Uitslag

Despacito:

Foto’s

De galop van Emanuel (Escolar x Lauries Crusador xx) kreeg een 9,5. Dat kan in de finale zo maar een 10 worden.  – Foto: Rick Helmink
Met zijn lichtvoetige bewegingen en elegantie won Despacito (Don Nobless x Sandro Hit) het publiek – Foto: Rick Helmink
De KWPN aangewezen Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) kreeg de enige 10 van de dag. Voor zijn stap.  – Foto: Rick Helmink
Nog een keer Despacito (Don Nobless x Sandro Hit) – Foto: Rick Helmink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook