Ga naar hoofdinhoud

Spartacus TN overleden aan koliek

Update
Henk van de Pol, hier met Spartacus TN. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Spartacus TN is vanmorgen overleden aan de gevolgen van koliek. De dertienjarige hengst die met Henk van de Pol goed onderweg was op het hoogste niveau kreeg vannacht een zware koliekaanval en overleed nog voordat hij op de operatietafel lag. 

Spartacus TN kreeg vannacht koliek en Henk van de Pol besloot vanmorgen om hem naar de Belgische kliniek van Tom Mariën te brengen. “Toen we vanmorgen op stal kwamen was hij heel onrustig. We hebben direct de veearts laten komen en die adviseerde ons naar de kliniek te gaan. Daar overleed hij al voordat hij geopereerd kon worden aan de slag in z’n darm.”

Het overlijden van de hengst van Team Nijhof en Cees van den Oetelaar is een grote aderlating voor de sport en de fokkerij. Hij werd onlangs met Henk van de Pol nog derde in de Grote Prijs op Outdoor Gelderland en zou de landenwedstrijd lopen in Dublin en Hickstead. Van de Pol is er kapot van: “Spartacus was zo’n fijn paard. Hij wilde altijd werken, had plezier en was de laatste tijd geweldig in vorm.”

“Dit is enorm zonde”, zegt Henk Nijhof sr. “Hij begon het goed te doen op het hoogste niveau en de navraag naar sperma was groot. Zeker in Duitsland heeft hij dit seizoen veel gedekt.” Dit is de zoveelste klap voor Team Nijhof dit jaar. Eerder dit jaar overleden Lord Z, Florencio en BWP-kampioen Latour VDM. “Je doet er niks aan, zo is het leven”, zegt Nijhof.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook