Ga naar hoofdinhoud

Team Nijhof: ‘Sperma gestolen van Heartbreaker’

Peter Geerink met Heartbreaker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Team Nijhof meldt dat er sperma van hun hengsten (waaronder de hengst Heartbreaker) is gestolen en wordt verhandeld. Team Nijhof zal fokkers die gebruik hebben gemaakt van gestolen sperma er op aanspreken en als nog het verschuldigde dekgeld vorderen.

Team Nijhof meldt dat zij onder andere op de vele veilingen heeft ontdekt dat er nakomelingen van hun hengsten rond lopen, waarbij de fokkers van deze veulens nooit sperma voor de desbetreffende merrie bij Team Nijhof hebben gekocht. De conclusie die het hengstenstation heeft getrokken is dat er dus rietjes sperma worden verkocht door mensen die niet de rechtmatige eigenaar of verdeler zijn van dit sperma.

Heartbreaker

Team Nijhof heeft de hengst Heartbreaker als sinds 1989 in haar bezit en hebben nooit losse rietjes sperma verkocht van de hengst. Ook is er nooit een tussenpersoon bij de verkoop betrokken geweest.

Met dit gegeven wil Team Nijhof fokkers er alert op maken dat als er losse rietjes sperma van Heartbreaker worden aangeboden deze niet gekocht zijn bij Team Nijhof.

Dekgeld vorderen

Daarom gaat Team Nijhof vanaf nu fokkers die gebruik hebben gemaakt van een gestolen rietje sperma er op aanspreken en alsnog het verschuldigde dekgeld vorderen.

Bron: Horses.nl/Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.