Ga naar hoofdinhoud

Sportcarrière Lord Leatherdale krijgt voorrang

Foto Lonneke Ruesink

Lord Leatherdale zal voorlopig geen dienst doen als dekhengst. Van Olst Horses: "Sinds het voltooien van de verrichtingstest heeft bij Lord Leatherdale de nadruk gelegen op de dekdienst. Door deze bedrijvigheid is de sportcarrière naar de achtergrond geschoven geweest. Dit terwijl Lord Leatherdale thuis Grand Prix is afgericht. Zaken worden nu omgedraaid, en de sport gaat nu voorrang krijgen boven de fokkerij."

Het is nu een mooi moment om een en ander nu te bewerkstelligen, volgens Van Olst. De hengst heeft nu een mooie leeftijd en zijn zonen, de hengsten ChippendaleEverdale en Glamourdale moeten de fakkel van hun vader gaan overnemen.

“In de huidige moderne fokkerij gaan dingen snel, en de volgende generatie moet weer verder vooruitgang gaan brengen. Chippendale, Everdale en Glamourdale is de nieuwe generatie, zij krijgen nu de focus in de fokkerij. Lord Leatherdale zelf krijgt de tijd in de sport, en we gaan zien wat dat gaat brengen”, aldus Van Olst Horses.

Vanwege een langlopend conflict tussen zijn twee eigenaren is Chippendale vooralsnog beschikbaar middels diepvriessperma.

Lord Leatherdale is de tweede hengst van Van Olst, die uit de dekdienst wordt gehaald, de goedgekeurde Fairytale werd onlangs gecastreerd omdat het combineren van de dekdienst met de sport niet ideaal was voor de zwarte Lord Leatherdale-zoon. Ook Fairytale is nog via diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij.

Lord Leatherdale, die met 112 een betrekkelijk lage dressuurindex heeft, is ook goedgekeurd in Oldenburg, Hannover, Westfalen en Zweden en blijft beschikbaar middels diepvriessperma.

Bron: Van Olst Horses/Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook