Ga naar hoofdinhoud

KWPN rectificeert: geen keurpredicaat voor springpaarden op SK

Update

Er is een verandering van het keuringsysteem voor de springpaarden. De springpaarden kunnen op de stamboekkeuring direct (voorlopig) keur verklaard worden en kunnen ook een ticket voor de NMK bemachtigen. Dat was te lezen in de laatste uitgave van In de Strengen bij regionieuws van Gelderland en op de KWPN website, maar die mededeling klopt niet. Het KWPN rectificeert de mededeling die regio Gelderland op eigen houtje deed. 

De volledige mededeling van de regio Gelderland luidde als volgt: […] Ook is er een verandering van het keuringsysteem voor de springpaarden. De springpaarden kunnen op de stamboekkeuring direct (voorlopig) keur verklaard worden en kunnen ook een ticket voor de NMK bemachtigen. De beste deelnemers uit de regio worden uitgenodigd voor de Centrale Keuring waarbij er gestreden wordt over de kampioenstitel. Het systeem voor de dressuurpaarden blijft onveranderd.

Strijdig met reglement

Deze verandering van het keuringssysteem is  strijdig met het selectiereglement springpaarden: merries, veulens en ruinen en kan uiteraard niet in één regio worden doorgevoerd. Daarom komt het KWPN vandaag met deze rectificatieRegio Gelderland is voornemens om de Centrale Keuring organisatorisch te wijzigen op een aantal punten, maar het (voorlopig) keurschap kan alleen worden toegewezen op de Centrale Keuring. Regio Utrecht en regio Flevoland organiseren zowel de stamboekkeuring als de Centrale Keuring op één dag, op deze manier is het wel mogelijk om in één dag uw merrie op te nemen in het stamboek en (voorlopig) keur te laten worden. Dit zou in regio Gelderland ook kunnen, maar dan betreft het twee verschillende keuringen op één dag. Via de stamboekkeuring kunnen merries worden opgenomen in het stamboek en het sterpredicaat ontvangen.

Bron: In de Strengen/KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “KWPN rectificeert: geen keurpredicaat voor springpaarden op SK

  • Fokker

    Dit is voor het eerst dat ik dit hoor. Dit was niet duidelijk te lezen toen ik mijn paard opgaf voor de stamboekkeuring in Kessel. Moet er dan worden rondgedraafd met een voorbrenger?

  • Van Rooy

    Dus alleen nog voor een lintje naar de Centrale keuring? Laat dan maar zitten

  • Elsenga

    Wordt wel een zakelijke bedoeling zo. Alles afwerken op 1 dag. Jammer voor de liefhebber die graag de paarden allemaal bij elkaar ziet en afstammelingen van hengsten bekijkt en vergelijkt in de groepen op de ck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook