Ga naar hoofdinhoud

Orange Flair uitschieter SK Berlicum, 17 dressuurmerries naar sterpredicaat

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

Gisteren was het een dag met meerdere uitschieters in Berlicum, vandaag lag het gemiddelde niveau wat lager op de stamboekkeuring. In totaal kregen 17 dressuurmerries het sterpredicaat. “Het was opnieuw een top georganiseerde keuring bij manege De Schutskooi in Berlicum en we hebben heel fijn kunnen werken. Helaas hadden we niet de sterke bewegers zoals we gister zagen, met name qua galop kwam een aantal paarden minder goed uit de verf vandaag. Toch hebben we een nette groep paarden ster kunnen verklaren”, vertelt inspecteur Bart Bax.

Van de 13 vier jaar en oudere merries werden er zeven ster, van de 18 driejarigen waren dat er tien. Twee merries verdienden met 80 punten voor beweging het sterpredicaat, beide met 75 punten voor exterieur. Allereerst Orange Flair (Totilas uit Cadorijke PROK van Florencio) van fokkers S.H.S. Jägers uit Ewijk. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Ze heeft een lichte hoofd-/halsverbinding, een mooie halsvorm, voldoende correct fundament en ze mocht wat meer bespiering in de bovenlijn hebben. Ze heeft een goede gelaten stap, met activiteit en souplesse. Draven doet ze met goede ruimte, beentechniek en buiging in het achterbeen. In galop heeft ze goede tact, afdruk en zou ze nog wat meer balans mogen hebben.”

De vierjarige Olivia van de Koolhof (Fürst Toto uit Kiara van Governor) van fokker A.J.F.M. van Schijndel uit Berlicum werd met dezelfde bovenbalk ster. “Een goed ontwikkelde, voldoende langgelijnde merrie met een sprekend hoofd en goede halslengte. Ze heeft een sterke bovenlijn en wat hellende croupe. Haar stap is ruim, mocht iets actiever en heeft goed lichaamsgebruik. Ze draaft met veel veer en afdruk, een goed achterbeengebruik en mocht daarin wat meer houding maken. Haar galop is goed gedragen en daarin heeft ze weinig snelheid nodig, ook kon ze hierin nog net wat meer bergopwaarts blijven gaan.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.