Ga naar hoofdinhoud

SK Panningen: Bojengel levert een topper met 85-85

Moulin Rouge (Bojengel x I am Special v. Charmeur) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bojengel (v. Uptown) heeft geen enorme aantallen merries gehad (188 KWPN geregistreerde nakomelingen tot nu toe), maar al een aantal jaren duiken er links en rechts keuringstoppers van hem op. Op de stamboekkeuring in Panningen scoorde het nichtje van Le Formidable, Moulin Rouge BEK (Uptown x Charmeur x moeder Le Formidable) 85-85 en een NMK-ticket. Bij de springmerries geen enkel NMK-ticket in Limburg.

Moulin Rouge BEK mocht als veulen al naar de nationale veulenkeuring en mag dat nu als driejarige weer. Met 85-85 behoort ze tot de betere merries van deze jaargang. De merrie werd gefokt door Saskia Poel en Karel Gerrits en is in eigendom van Stal de Bekelaar.

Drie keer 80-80

Drie andere dressuurmerries kwamen op de mooie bovenbalk van 80-80. Dat waren Miss Vurona (Geniaal x Wynton) van Stoeterij Raayerveld, Meteoor (Dream Boy x Gribaldi) van H.P.P.M. Poos en Miss Universe (Franklin x Valdez) van Robbie en Chantal van Dijk.

Geen springmerries naar NMK

Op de stamboekkeuring in Limburg, toch eigenlijk meer een springprovincie, waren er geen NMK-tickets voor springmerries. De hoogste punten waren voor cat.nr 4: Madette S (Carrera VDL x Lux) van E.H. Schroembges. Zij scoorde 85 voor haar verrichting bij het vrijspringen. De score voor het exterieur kwam uit op 70 en daarom was er net geen NMK-ticket.

Madette S (Carrera VDL x Nadette S v. Lux) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Volledige uitslag volgt

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook