Ga naar hoofdinhoud

Vier merries alsnog ster verklaard na herkeuring

Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Gisteravond vond op het KWPN-centrum de na- en herkeuring van dressuur- en springmerries plaats. Deze wordt eenmaal per jaar, na afloop van alle stamboek- en Centrale Keuringen georganiseerd. Acht eigenaren vroegen herkeuring aan en vier merries werden na herkeuring door een andere jury wel ster verklaard. Het gaat om de springmerrie Lola-Scalle (v. Golddigger), die na de modulaire herkeuring voor het vrijspringen ster werd verklaard en de dressuurmerries Lilly-Lena (v. Ferdeaux), Lalique (v. Dream Boy) en Just Dance (v. Foundation).

Van de twaalf aangemelde merries zijn er tien geheel beoordeeld, van één merrie werd de beoordeling voortijdig beëindigd en één merrie was afwezig. De modulaire herkeuring, waarbij alleen het vrijspringen opnieuw werd beoordeeld, kende één deelnemer. Op de volledige herkeuring voor het sterpredikaat, uitgevoerd door een ander juryteam dan op de oorspronkelijke keuring, kregen zes merries opnieuw bovenbalkcijfers. Voor drie merries betekende dit dat zij tot stermerrie bevorderd konden worden. Eén merrie is via de nakeuring in het stamboek ingeschreven en twee merries namen met succes deel aan de nakeuring van de Centrale Keuring. Zij keerden als voorlopig keurmerrie huiswaarts.

Uitslag na- en herkeuring 2019

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook