Ga naar hoofdinhoud

Stempelhengst Almé centraal op lustrum DBFS

Een aantal bestuursleden van de DBFS en de familie Voort bij Sascha, de moeder van Zenith SFN. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De Dutch Breeders Foundation of Showjumpers (DBFS) bestaat 10 jaar en gaat haar lustrum  op 28 november vieren met een symposium over de vermaarde hengst Almé

De DBFS is een platform van gemotiveerde springpaardenfokkers, die zichzelf ten doel stelt de Nederlandse springpaardenfokkerij in de breedste zin van het woord te stimuleren en verbeteren. Daarom vond de organisatie het gepast de hengst Almé voor het voetlicht te brengen, als één van de eerste Europese stempelhengsten en grondlegger van vele Europese bloedlijnen. De nakomeling van Ibrahim kwam in 1966 ter wereld en heeft zich opgewerkt tot Grand-Prix Springpaard en regelrechte stempelhengst. Wat was het geheim van deze hengst? En welke invloed heeft hij gehad op de Europese springpaardenfokkerij?

Na een succesvolle sport- en fokkerijperiode bij Zangersheide haalde Fransman Bernard le Courtois Almé terug naar Frankrijk. De DBFS heeft deze Almé-fan van het eerste uur bereid gevonden de aanwezigen op het symposium toe te spreken. Ook enthousiast paardenfokker en paardenarts Jan Breukink zal zijn kijk op Almé’s invloed toelichten en namens Zangersheide is Tom Lemmens aanwezig als spreker.

Zowel DBFS-leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor het symposium in Van der Valk Hotel Harderwijk. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur en de kosten voor niet-leden bedragen €15,00.

Aanmelden kan tot 12 november a.s. per mail via [email protected] met vermelding van uw naam en het aantal personen.

Bron: DBFS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook