Ga naar hoofdinhoud

Sterk galopperende Dream Boy-dochter scoort in Asten

© Melanie Brevink
Op de stamboekkeuring in Brabant kon aan 18 dressuur- en 25 springmerries het sterpredicaat worden verleend vandaag. Bij de dressuurmerries was de extra galopperende Hortense STRH (v.Dream Boy) met 80/85 de meest opvallend en bij het springen was dat Harmorine (v.Tangelo van de Zuuthoeve) met 80/80.

Er werden 25 driejarige dressuurmerries beoordeeld in Asten, waarvan er 14 ster werden. Eén daarvan is de kwaliteitsvolle Dream Boy-dochter Hortense STRH, die gefokt is uit een volle zus van het Grand Prix-dressuurpaard Jerich Parzival. “Deze grootramige merrie is mooi naar boven gebouwd en heeft heel correct fundament. Ze stapt ruim, met veel tact en souplesse. De draf heeft een mooie techniek in het voorbeen en een goed ondertredend achterbeen. Ook galoppeert deze merrie goed, met veel balans, afdruk en houding.” Hortense STRH werd ster met 80/85, waaronder 90 voor de galop.

Met 80/80 werd ook Haronia-Donna (v. Bordeaux) ster. “Deze goed ontwikkelde merrie is opwaarts gebouwd en heeft veel front. Ze stapt heel goed, met veel tact en souplesse. In draf heeft ze een mooie techniek en een goed achterbeengebruik. In galop zou ze nog iets meer tot dragen kunnen komen.” De Charmeur-dochter Hester Lenda werd ster met 75/85. “Deze rassige merrie staat voldoende in het rechthoeksmodel en is opwaarts gebouwd. Ze heeft een mooie voorhand en ze stapt goed. In draf heeft ze veel techniek en een sterk achterbeengebruik. Datzelfde beeld zien we in de galop, waarbij ze ook opvalt met een goede houding.” Connaisseur-dochter Hadorette kwam uit op 75/80.

“Deze merrie staat goed in het rechthoeksmodel, is opwaarts gebouwd en iets strak in de bovenlijn. Ze stapt met veel tact en draven doet ze met een mooie voorbeentechniek en schoudervrijheid. Ze gebruikt haar achterbeen op een goede manier en ze toonde ook een ruim voldoende galop.” Hadorette scoorde het hoogst voor haar draf, met 85 punten. Ook Havana (Stedinger uit NN v.Don Schufro) van fokker Stal Van den Hurk uit Heusden werd sterwaardig met 75/80. Deze goed gemodelleerde merrie zou iets meer front mogen hebben. Ze stapt met veel souplesse, en heeft een krachtige manier van draven en galopperen waarbij ze een goede techniek laat zien.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.