Ga naar hoofdinhoud

Sterke prestaties in hengstencompetitie

Met veel negens en zelfs een tien was er beslist sprake van een hoog niveau tijdens de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in de klasse M in Deurne. Met 91,5 punten was de winst voor Desperado (v. Vivaldi). Met een tien voor de draf was Dorado (v. Krack C) een uitstekende tweede. “Dat de D-jaargang een hele sterke is, wisten we al. Maar het was echt genieten omdat we dat vandaag maar weer eens bevestigd kregen”, erkende juryvoorzitter Toine Hoefs na afloop.

Beide hengsten werden gepresenteerd door Emmelie Scholtens. Desperado kreeg negens voor zijn zuivere stap, zijn met veel houding en techniek uitgevoerde draf en zijn gedragenheid/souplesse. Zijn galop kreeg zelf een 9,5, evenals de algemene indruk. Dorado blonk vooral uit in zijn draf, die beoordeeld werd met een ultieme tien. Met een 8,5 voor de stap, een 8 voor de galop en negens voor de gedragenheid/souplesse en algemene indruk kwam Dorado uit op 88,5 punten.

Met 86,5 punten was de derde plaats voor Don Tango B (v. Contango), die onder het zadel was van Diederik van Silfhout. Dream Boy (v. Vivaldi) kwam onder Gerdine Marée op de vierde plek.

Klasse L
De fantastisch presterende El Capone (v. UB40) was met een 9,5 voor de draf, galop en algemene indruk de winnaar bij de vierjarigen. Onder Marieke van der Putten viel de KWPN-gekeurde hengst op met zijn souplesse, techniek en draagkracht in beweging. De tweede plek was voor Eye Catcher (v. Vivaldi), die onder Kirsten Brouwer uitkwam op 85 punten. De derde plek was eveneens voor een Vivaldi-nakomeling. Expression kwam onder Diederik van Silfhout tot een mooie score van 80 punten.

Teleurstellend was het optreden van PAVO-Cup winnaar Everdale. Na het vertrek van Severo Jurado Lopez naar Andreas Helgstrand wordt de Lord Leatherdale hengst nu gereden door Benjamin Maljaars, de nieuwe stalruiter van Gert Jan van Olst. De hengst had nog niet de vorm te pakken en eindigde op de zevende plaats met 73 punten.

Z/ZZ-Licht
In de gecombineerde dressuurklasse Z/ZZ-Licht was de winst voor de enigste hengst uit het ZZ-Licht: Duvals Capri Sonne Jr (v. Rhodium). Met onder meer 8,5-en voor de drie basisgangen en een 8,5 voor de gedragenheid en souplesse kwam deze hengst uit op een totaal van 85 punten. Met 81 punten was Cupido (v. Daddy Cool) een goede tweede. De derde plek was voor Decor Cachet L (v. Jazz).

Klik hier voor de deelnemende hengsten.

Bron: Horses / KWPN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook