Veulenveiling Prinsjesdag: twee merrieveulens afgeslagen voor 48.000 euro Update III

Riante VDB (Cicero Z x Erco van 't Roosakker). Foto: Veulenveiling Prinsjesdag

Op de eerste dag van Veulenveiling Prinsjesdag kwamen vandaag de springgefokte veulens onder de hamer. Het meeste geld werd betaald voor Riante VDB (Cicero Z x Erco van ’t Roosakker) en Rosie van het Netehof (Nixon van ’t Meulenhof x Cadeau de Muze). Beide merrieveulens werden afgeslagen voor 48.000 euro.

Riante VDB blijft in Nederland. Een koper uit Iran had het laatste bod op Rosie van het Netehof.

In het eerste deel van de veiling werden twee veulens afgeslagen voor 28.000 euro. Dat geld werd neergelegd voor het hengstveulen Rodéric van ’t Merelsnest (Vigo d’Arsouilles x Lord Z) en het merrieveulen Mona Lisa ES (Quickly de Kreisker x Cumano).

Cornet Obolensky

Het hengstveulen Centenario vh Reukenis (Cornet Obolensky x Cathago Z) bracht 24.000 euro op. Ook voor de Cornet Obolensky-zoon Clinton Z (mv. Kannan) werd meer dan 20.000 euro betaald: hij werd afgeslagen voor 21.000 euro.

Dure veulens naar buitenlandse kopers

Kopers uit Estland hadden 36.000 euro over voor het hengstveulen Caledonian (Casall x Cassini II). Ook voor Melissus Sydney (Emerald x Mr. Blue) moest diep in de buidel worden getast. Voor 46.000 euro vertrekt dit hengstveulen naar Frankrijk.

Merrieveulens in trek

Naast de twee toppers die voor 48.000 euro werden afgeslagen, werd voor meerdere merrieveulens goed geld betaald. Voor de Chapeau TN-dochter Marthago (mv. Cathago) viel de hamer bij 22.000 euro en het merrieveulen Retina vd Bisschop (Di Cantero x Elvis ter Putte) bracht 30.000 euro op. Raina van ’t Merelsnest (Darco x Nabab de Reve) vond voor 26.000 euro een nieuwe eigenaar.

Gemiddeld ruim 15.500 euro

De gemiddelde prijs van de veulens bedroeg 15.523 euro. Dat is 1.500 euro meer dat de gemiddelde opbrengst van vorig jaar.

Klik hier voor de volledige veilingresultaten.

Klik hier voor de collectie met video’s.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.