Stoere Negro x Jazz nu toch nog naar verrichtingsonderzoek - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Stoere Negro x Jazz nu toch nog naar verrichtingsonderzoek

Kjento V.O.D. (Negro x Jazz) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Gertjan van Olst ging begin dit jaar vol vertrouwen naar de KWPN hengstenkeuring. Eindelijk had zijn stempelhengst Negro (v. Ferro) een sterke en grote collectie. De hengstenkeuringscommissie dacht daar anders over en zette ruw het mes in de nafok van Negro. Zes Negro's verschenen in Den Bosch en daarvan mochten er maar twee door. Tot grote verbazing van Van Olst en publiek hoorde cat.nr 590 Kjento V.O.D. niet bij die twee. Nu mag hij toch aan het verrichtingsonderzoek beginnen, via de herkansing op de zadelpresentatie. 

De door familie Van Os gefokte Kjento V.O.D. (mv. Jazz x Juventus) maakte vandaag een ijzersterke indruk onder het zadel en verdiende zo alsnog een ticket voor de aanlevering, die op 8 oktober op de agenda staat. “Dit is een royaal ontwikkelde hengst die kracht en uitstraling toonde en drie correcte gangen heeft”, aldus hengstenkeuringscommissievoorzitter Bert Rutten.

Svalegards Design

Van de Hannoveraanse premiehengst De L’Or (v. Dancier), die nog weinig van de belofte die hij op de keuring (waar hij voor 315.000 euro in handen kwam van Kristin Andresen) toonde heeft ingelost, verscheen Svalegards Desgin (mv. Don Schufro x Looping). Deze in Denemarken gefokte hengst, die nog niet eerder voor de keuringscommissie verscheen, verdiende via de zadelpresentatie een aanwijzing. De hengst staat op naam van J. Van der Heide uit Heeg. “Een bergop gebouwde hengst met een mooi front die een lichtvoetige draf en galop heeft en een ruim voldoende stap”, aldus Rutten.

Svalegards Design (v. De L’Or) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Zeven hengsten blijven staan

De andere zeven op de herkansing getoonde hengsten bleven staan. Dit zijn Dai Ko Myo TF (v. Dante Weltino), Kane (v. Dream Boy), Kenye LE (v. El Capone), Kings Canyon (v. Franklin), KK’s Hey Brother (v. Lord Leatherdale), Kingsley Tarpania (v. Lord Leatherdale) en Knight Rider STH (v. Wynton).

Alle andere hengsten welkom

Alle overige aangewezen hengsten – naast de hengsten op de oorspronkelijke lijst waren ook Karaat US (Bordeaux x Ferro) en King US (For Gribaldi uit moeder van de goedgekeurde hengsten Hermes en Johnny Cash) in Ermelo – mogen terugkomen bij de aanlevering. Dat zijn er 25. Eén hengst verscheen niet op de zadelpresentatie: Key Express (Expression uit moeder Uphill).

Klik hier voor de lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook