Ga naar hoofdinhoud

Gestüt Nymphenburg opent eigen hengstenstation

De hengsten van Gestüt Nymphenburg werden in het verleden ter dekking aangeboden via andere stations, zoals Landgestüt Celle en Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen. Vanaf volgende maand is dat voorbij, want de stoeterij opent dan in Bad Zwischenahn, Duitsland, een eigen hengstenstation.

Fürst Nymphenburg I (v. Florencio I) is een van de bekendste hengsten van de stoeterij en stond tot op heden ter dekking bij Landgestüt Celle. De dertienjarige vos was reservekampioen tijdens de Hannoveraanse hengstenkeuring en werd uitgebracht in de Prix St. Georges. In 2014 plaatste hij zich  voor de finale van de Nürnberger Burgpokal.

Duurste veulen

Ook de andere Nymphenburg-hengsten, Nymphenburg’s First Ampere (v. Ampere), Flying Nymphenburg (v. Fürstenball) en Nymphenburg’s Finest Ampere (v. Ampere), komen ter dekking in Bad Zwischenahn. In 2016 was First Ampere de vader van het duurste veulen in Münster Handorf. Deze nakomeling wisselde van voor 95.000 euro van eigenaar. De bruine hengst werd zelf in 2017 zesde op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo onder Tessa Frank.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Gestüt Nymphenburg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook