Ga naar hoofdinhoud

Stoeterij Zangersheide biedt een mogelijkheid voor de fokkers in coronacrisis

Christian Ahlmann, hier met Colorit Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De internationale en nationale concoursen zijn tot stilstand gekomen en de paardenhandel staat in tijden van de coronapandemie bijna op nul. Stoeterij Zangersheide biedt een oplossing om de fokkers in deze tijden te steunen en te zorgen dat het dekseizoen kan doorgaan zoals voorheen. De stoeterij biedt voor enkele hengsten uit hun programma een levend-veulen-garantie aan en een rekening die pas in 2021 betaald hoeft te worden.

Het bericht van stoeterij Zangersheide luid als volgt:

Beste fokker,

De lente is sinds een paar dagen in het land, de eerste veulens zijn geboren en de merries worden opnieuw geïnsemineerd. Toch is de wereld waarin we leven grondig door elkaar geschud, het coronavirus houdt ons voorlopig allemaal thuis en de gezondheid van u en uw familie zijn vandaag de allerhoogste prioriteit.

Uiteraard dienen we er ook voor te zorgen dat uw fokkerij zo goed mogelijk kan verder lopen en de financiële onzekerheid mag hier zo weinig mogelijk impact op hebben. Daarom willen Studbook Zangersheide en Stoeterij Zangersheide u enkele mogelijkheden aanbieden om samen zo goed mogelijk door de volgende weken en maanden te komen.

Van de hengsten Adonis Butterfly Z, Air Jordan Alpha Z, Aktion Pur Z, Asca Z, Caesar Z, Codex Diaz Z, Colorit Z, Comilfo Plus Z, Cumano Alpha Z, Kazan Z en Querido Z zal u vanaf nu sperma kunnen bestellen om uw merrie te insemineren en dient u de rekening pas te betalen in 2021 wanneer uw veulen levend geboren wordt. U dient nu enkel in te staan voor transportkosten van het sperma en de eventuele kost voor de gezondheidsdocumenten indien het sperma buiten België verkocht wordt.

Bekijk hier de dekvoorwaarden

Bron: Facebook/Zangersheide

Eén reactie op “Stoeterij Zangersheide biedt een mogelijkheid voor de fokkers in coronacrisis

  • marcel dufour

    Leuk gebracht maar in realiteit zijn dit allemaal B-hengsten die niet al te veel dekken en op deze manier proberen aan de merrie te komen.
    Het zou pas zoden aan de dijk zetten voor fokkers als ze dit met de A-hengsten zouden doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.