Ga naar hoofdinhoud

Stougjeshoeve Estelle zegeviert op bloedhete keuring NWPCS Heerjansdam

Wesh B-merrie Stougjeshoeve Estelle foto Vivian hesen
De driejarige Welsh B-merrie Stougjeshoeve Estelle (v.  Cwrtycadno Cymro), van de familie Verbaas, veroverde zaterdag het algemeen dagkampioenschap op de regionale keuring van het NWPCS in Heerjansdam. Dit nadat ze eerder dus beste driejarige werd van haar sectie en tevens sectiekampioen.

Ondanks de tropische temperaturen besloot de organisatie om de premiekeuring toch door te laten gaan, maar wel met een aangepast programma en extra maatregelen tegen de warmte.
In Heerjansdam werden alle sectie gekeurd, maar de opkomst in de sectie A was verreweg het hoogste. Sectiekampioen werd hier de volwassen merrie Shamrock Jovial Hornissy (v. Friars Osbek) van Charlotte en Kristof Bellefroid.

Het dagkampioenschap ging naar de sectie B, maar het reserve dagkampioenschap was voor de volwassen Cobmerrie Tycornel Valmai (v. Tynryheol Cymro) van eigenaren Marian Spruijt en Kees Vrijhof.

Bij de C’s verscheen maar één pony voor de jury, Shamrocklake Red Priscilla (v. Trefaes Bradpit),van Henri Leeuwenhaag. Zij werd naast jeugdkampioen ook sectiekampioen.

Rietheim’s Iris (v. Hagelkruis Valentijn) , van Claudia Tieleman, eiste de hoogste eer op bij de NWR’s, terwijl Siepke’s Alindy (v. David van den Hout), van Henk Ebbers, dit deed bij de Welsh Partbred’s.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook