Ga naar hoofdinhoud

Succesvol weekend Stoeterij Sterrehof

Marc Houtzager en Sterrehof'S Opium.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Wat een succesvol weekend!" staat op de Facebookpagina van Stoeterij Sterrehof. Het grootste succes was natuurlijk de derde plaats van Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) in de Grote Prijs van Rotterdam. Maar, zo staat er verder geschreven: "Tussen alle bedrijven door, vrijdagochtend vroeg ook nog dit hengstveulen van Opium x Pherna geboren."

Alle Sterrehof-ogen waren natuurlijk gericht op de geweldige prestatie van Houtzager en zijn Quidam de Revel-zoon Sterrehof’s Calimero in de Grote Prijs van Rotterdam. Maar ondertussen werd in de stallen van de stoeterij een hengstveulen geboren uit beroemde ouders: de voormalige topmerrie Pherna van Houtzagers partner Julia Kayser en het andere voormalige Grand Prix-paard Sterrehof’s Opium waar Marc zelf uiterst succesvol mee was.

Hoge klasseringen in GP’s

De Calvados-merrie Pherna liep in 2010 op London Olympia haar laatste internationale wedstrijd met Julia Houtzager-Kayser. Het paar was onder meer hoog geklasseerd in de Grote Prijzen van Wiesbaden en Lamprechtshausen.

KWPN-hengst Utopie

Dit hengstveulen is niet Pherna’s eerste kind. Ze bracht onder meer van Jacomar de KWPN-hengst Utopie, die later onder Candice King sprong. Van Sterrehof’s Opium kreeg Pherna al twee merries.

Zevende op Spelen in Hong Kong

Opium nam in 2015 afscheid van een prachtige carrière in de sport op Jumping Amsterdam. Marc Houtzager werd onder meer zevende op de Olympische Spelen in Hong Kong met de Polydor-zoon.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.