Ga naar hoofdinhoud

Sultan des Pahuds en Kirsten Brouwer behoren tot select gezelschap 7-jarigen

Kirsten Brouwer, hier met Sultan des Paluds Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Sultan des Pahuds (v. Soliman de Hus) behoort met Kirsten Brouwer tot het selecte gezelschap van zes zevenjarige dressuurpaarden die vandaag in Warendorf werden doorverwezen naar de tweede WK-selectie. Begin juni, toen Brouwer met dik 71% de ZZ-Zwaar subtopwedstrijd in Delft won met de ruin, vertelde de amazone over hem dat hij een kleine Eye Catcher is, waarmee ze verwees naar Eye Catcher (v. Vivaldi), die op de Wereldkampioenschappen twee maal brons won. 

Brouwer kreeg de Sultan des Pahuds vorig najaar te rijden voor zijn Franse eigenaar die hem ook fokte. “Hij was toen wel wat groen en voor de oefening zijn we Z2 gaan starten. Het is een paard wat ontzettend snel en graag leert en dat maakt hem super fijn om mee te werken. Hij is weliswaar een ruin maar echt een kleine Eye Catcher”, lacht ze amazone over de ruin die ondanks zijn maat dezelfde looks heeft als de KWPN-hengst die ze ook succesvol uitbrengt in de sport.

Bundeschampionatstoppers

Ook geselecteerd bij de zevenjarigen werden onder andere Chilly Jam (v. Blue Hors Romanov) en Deluxe (v. Don Primus), die vorig jaar met succes deelnamen aan het Bundeschampionat voor zesjarige dressuurpaarden. Deluxe won vorig jaar met een 9 gemiddeld in Warendorf en Chilly Jam werd vierde. Ondertussen heeft Chilly Jam haar debuut in de Lichte Tour al gemaakt, ze kwalificeerde zich onlangs in München met ruim 75% voor de finale van de Nürnberger Burgpokal.

Doorverwezen paarden naar 2e selectie

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.