Ga naar hoofdinhoud

SWB Bruksprov 2018: 49 hengsten, vijf Hollanders

Jardeaux (Ferdeaux x Jazz) - Foto: privé

De SWB Bruksprov 2018, de Zweedse hengstenkeuring en verrichtingstest in één, is gisteren op Flyinge met de exterieurbeoordeling begonnen. Van de 51 hengsten in de catalogus verschenen er 49, daaronder vijf Hollanders: de Frans gefokte Edgar d'App des Forêt (v. Chacco Rouge) van de VDL Stud, de door Sietse van Dellen gefokte Innocent (v. Zambesi), de door familie Andeweg gefokte Jardeaux (v. Ferdeaux) en de door Th. Gelink gefokte Klondike (v. Grand Slam VDL). 

De vijfde Nederlandse hengst is de KWPN goedgekeurde Jack (Fernando H x Colino), die direct door mag naar de tweede fase van de Zweedse Bruksprov. De door P.H. van Elk gefokte hengst van Egbert Schep, de Gransbo Stutteri en Johan Ifverson werd vorig najaar bij het KWPN ingeschreven met 80 punten.

In het boekje stonden ook nog King Olymbrio L een Geniaal uit de moeder van Don Olymbrio (gefokt door Jan Lamers) en de door E. Reijrink gefokte derde bezichtigingshengst Jefferson VDL (Etoulon VDL x Diamant de Semilly) van de VDL Stud. Zij verschenen niet op de eerste dag.

Nederlandse jury

Er komt nog meer Hollands bloed in de baan op Flyinge, de halve jury is namelijk Nederlands. Frenk Jespers is al bijna tien jaar lid van de Zweedse hengstenkeuringscommissie, Pieter Kersten wordt ingevlogen als springexpert en Dave Maarse en Theo Hanzon ingeschakeld als testruiters.

Handige links

Klik hier voor de startlijsten
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook