Ga naar hoofdinhoud

SWB keurt 17 hengsten goed voor de dekdienst

Update

De KWPN-er Kane (v. Dream Boy) en Balstakko (v. Baloubet du Rouet) werden zaterdag in Flyinge uitgeroepen tot de kampioenen van de jonge dressuur- en springhengsten. Na afloop van de jaarlijkse Brukprov, het verrichtingsonderzoek annex hengstenkeuring van het Zweedse Warmbloed, werden 17 hengsten goedgekeurd voor de dekdienst.

Onder hen drie hengsten van de VDL Stud en de hengst L’Esprit van De Wiemselbach. De tweede bezichtigingshengst Kane (v. Dream Boy) van de fokkers Martien en Frans Burgers werd uitgeroepen tot dressuurkampioen. De familie Burgers fokte Kane uit de Krack C-dochter Toscana. VDL Stud kreeg onder meer Kintaro (v. Cardento) goedgekeurd. Dit fokproduct van J. en G. Morsink stamt uit de directe lijn van Todd Minikus’ toppaard Olinda.

Hampshire VDL

Zes jonge springhengsten, vier jonge dressuurhengsten, één oudere dressuurhengst (Bon Coeur) en vijf oudere springhengsten (waaronder de door H. Dijkstra gefokte KWPN-hengst Hampshire VDL) kregen in de historische rijschool van Flyinge groen licht voor de Zweedse fokkerij. Het SWB keurde tevens een volbloedhengst goed: Center Divider xx.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook