Ga naar hoofdinhoud

SWB verklaart Johnson elite

Hans Peter Minderhoud met Johnson. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het SWB heeft er vijf nieuwe elitehengsten bij. Tot dat vijftal behoren onder andere Johnson (Jazz x Flemmingh), Skovens Rafael (Romanov x Don Schufro) en Ci Ci Senjor ASK (Cassini I x Contender). Daarnaast zijn er twaalf hengsten gepromoveerd naar fokwaarde-klasse A, waaronder Blue Hors St. Schufro, Comfortuna VDL, Dream Boy en Totilas.

De bij het KWPN preferent verklaarde Johnson was met Hans Peter Minderhoud zelf uiterst succesvol op het hoogste niveau, maar geeft dat talent volgens het SWB ook door aan zijn nakomelingen. Zijn SWB-gefokte nakomelingen Sankt Erik II en Cilantro lopen op internationaal Grand Prix-niveau.

Skovens Rafael

De DWB-gefokte Skovens Rafael werd in 2015 bij zijn eigen stamboek al elite verklaard, maar nu ook bij het SWB. De titel dankt hij aan zijn eigen sportprestaties (internationaal Grand Prix-dressuur), maar ook aan de prestaties van zijn nakomelingen. Hij bracht onder andere Springbank II VH.

Ci Ci Senjor ASK

De Deense kampioenshengst Ci Ci Senjor ASK, die onlangs naar Nederland werd gehaald door Reini Tewis, verdiende ook het elitepredicaat. Hij sprong zelf op het hoogste niveau en uit zijn relatief kleine jaargangen springen al meer dan twintig nakomelingen in de internationale sport.

Naast bovengenoemde hengsten gaan ook Cabachon (Casall x Concerto II) en Caressini L (Cassini I x Caretino) nu als SWB elitehengst door het leven.

Fokwaarde-klasse A

Twaalf hengsten zijn opgeklommen naar fokwaarde-klasse A. Dat zijn de KWPN-hengsten Comfortuna VDL, Dream Boy, Gisborne VDL en Totilas en daarnaast Armitage, Blue Hors St. Schufro, Colmander, For Romance I, Fürsten-Look, Sibelius, Singular LS La Silla en Total Hope.

Bron: SWB/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.