Ga naar hoofdinhoud

’t Hogelands Veronique dagkampioen NWPCS Tolbert

Welsh B-merrie 't Hogelands Veronique foto MBfoto
Afgelopen zaterdag ging het keuringsseizoen van het Nederlands Welshpony en Cob Stamboek van start in Tolbert. De kwaliteit was niet in alle secties even hoog, toch werden er kwalitatief goede sectiekampioenen aangewezen. Het dagkampioenschap ging naar de Welsh B-merrie 't Hogelands Vernonique (v. 't Hogelands Ferdinand).

De sectie B was met 37 pony’s goed bezet. Hiervan kregen 17 een doorverwijzing naar de Centrale Keuring in Kootwijk.
In de sectie A ging het kampioenschap naar de driejarige Shamrocklake Jolly Hygiene (v. Shamrocklake Royal Heart Beat). Van de dertig pony’s die voor de jury verschenen, mag de helft naar Kootwijk.
In de sectie C was de inschrijving met drie pony’s beperkt, maar alle drie werden ze doorverwezen. Kampioen van de sectie werd Glynwyn Fair Dearest (v. Tymor Pele).

NWR-merrie Hendi’s Fedulia (v. Bloklandhoeve’s Mr. Silvano) werd naast volwassen kampioen ook kampioen van haar sectie. De kwaliteit lag hier over het algemeen een stuk lager, met twaalf tweede premies op 32 pony’s.
Van de negen Welsh Partbreds in Tolbert mocht alleen de tweejarige Lively Lady (v. Le Matsjo) naar Kootwijk. Naast jeugdkampioen, werd zij ook kampioen van de Partbreds.

Lees woensdag meer over deze keuring in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook