Ga naar hoofdinhoud

Taunita Trofee voor derde keer voor Dareda

Dareda (v Unieko) met eigenaar S. Daniels
Foto Melanie Brevink

Voor de derde keer wist tuigpaardmerrie Dareda (v. Unieko) de kampioenstitel van Oost (Gelderland en Flevoland) en de bijbehorende Taunita Trofee in Ermelo te bemachtigen. Dat was zaterdag op de centrale keuring van Gelderland waar dochters van Unieko en Waldemar domineerden.

Dareda is geboren en getogen bij familie Daniëls in het Gelderse Wageningen. De grote vosmerrie heeft ook al een reeks keuringssuccessen op nationaal niveau op haar naam staan, van het kampioenschap als veulen op de Fokdag Nijkerk tot nationaal kampioene van de tweejarige merries en reservekampioene bij de driejarigen in 2011. Kortom, de reputatie van Dareda is bekend, maar twenter Fureda (v. Unieko), kersverse stermerrie Chinook (v. Unieko) en het net gehuldigde kopnummer van de driejarigen, Evita (v. Waldemar) stortten zich volop in de strijd. Dareda is dit jaar in de nationale competitie te zien met Freek Saris.

Dareda is verwant aan het kopnummer van de tweejarigen Fureda, die ook Unieko als vader heeft. Dareda’s moeder Nareda is bovendien de grootmoeder van de twenter. Een mooi succes voor Sander Daniels, die dus twee fokproducten in de kampioenskeuring had.

Dareda verdiende haar plek in de kampioenskeuring door met veel allure te winnen in de rubriek keur/elitemerries. Daar werd Charlotte (v. Waldemar) van A.J. en M.J. van Ingen uit Lienden tweede en ook zij mag naar de NMK. Bovendien won ze in Ermelo het kampioenschap van de aangespannen fokmerries van KWPN tuigpaard regio Oost.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook