Team Nijhof investeert in achterkleinzoon van topmerrie Gazelle

Kent Farrington en Gazelle Foto: Shannon Brinkman/ www.arnd.nl

Team Nijhof heeft na afloop van de Zangersheide hengstenkeuring een deel gekocht van de Vigo d’Arsouilles-zoon Palieter JW van de Moerhoeve. De BWP gefokte hengst werd bij het Zangersheide stamboek goedgekeurd en is de achterkleinzoon van de Grand Prix-merrie Gazelle.

De fokkers van Palieter Jan Wuytack en de Moerhoeve BVBA stelden de driejarige hengst voor op de keuring samen met mede-eigenaar Bob Janssens. Het trio verkocht de helft aan Team Nijhof uit Geesteren.

Meest verdienende paard

Palieters vader is de voormalige wereldkampioen Vigo d’Arsouilles en zijn overgrootmoeder in Kent Farringtons toppaard Gazelle. In Genève won Farrington de Rolex Grand Prix met de dochter van Kashmir van Schuttershof. Op dit moment staat Gazelle aan kop van de Horse Telex ranking als meest verdiende paard, ze won meer dan een miljoen euro. Het afgelopen jaar zegevierde ze onder Farrington in zes Grand Prix’.

 

Bron Horseman.be

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.