Ga naar hoofdinhoud

Tekort aan vaste boxen op KWPN-centrum

In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen alle dressuur- en springhengsten in dit stadium van het verrichtingsonderzoek blijven. Dat betekent dat er binnenkort wellicht een tekort aan boxen is op het nieuwe KWPN-centrum. Half april worden er namelijk nog enkele dressuurhengsten aangeleverd voor een verkort onderzoek en ook de tuigpaarden gaan dan aan hun onderzoek beginnen.

Om te zorgen dat er op 15 april in ieder geval voldoende plaats is, worden er voor de zekerheid vast extra mobiele boxen van drie bij vier meter bijgeplaatst. Bovendien wordt er vanaf de aanlevering van de tuigpaarden extra ondersteuning geboden door voormalig trainingsleider voor de tuigpaarden, Udo de Haan.

Hoeveel tuigpaarden er komen is nog niet bekend, omdat zich voorafgaand aan de aanlevering nog een aantal tuigpaardhengsten hebben opgegeven voor de herkansing in het tuig. Het zouden in totaal zo’n tien hengsten kunnen worden. Dat is relatief veel. In de toekomst zijn er extra boxen beschikbaar van de KNHS, maar momenteel zijn die nog in aanbouw.

Bron: Horses/ KWPN

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.